RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor har hemmelig supernett

Sist oppdatert:
Telenor har ikke kommet med super-3G. Det få vet er at de allerede er større enn Netcom.

Telenor var til stede på dagens pressekonferanse med Lenovo, og der valgte de å lette litt på sløret angående sin fremtidige satsing, både når det gjelder HSDPA og WiMAX.

Har allerede stor dekning
- Vi har allerede dekning i flere byer i Norge, og vi har mange HSDPA-master i Oslo – flere enn Netcom nå har åpnet, kunne informasjonssjef Arild S. Johannessen forteller.

Ifølge Johannessen kjøres det flere pilotprosjekter på HSDPA rundt om i norske bedrifter, men nettet er stengt for folk flest.

Vil ha storlansering
Ifølge Johannessen ønsker de å bygge ut et stort nett og ha en langt større lansering enn det Netcom viste til tidligere i vår. Når denne lanseringen vil foregå vil ikke Telenor si noe om, men de er nå klare på at det vil skje i løpet av 2007.

Prisstrukturen for det nye nettet er ikke klart, men telegiganten kunne bekrefte at de jobber med spesielle prisstrukturer for forbrukermarkedet. Netcom vurderer selv gratis bruk på kveld og natt, og det er ikke utenkelig at Telenor vil gjøre det samme.

Vurderer også WiMAX
Når Nettavisen spurte Telenor konkret om de ville ha noe WiMAX-nett på plass når Intel mot slutten av neste år vil begynne å levere WiMAX som en del Centrino-platformen var svaret mer konkret enn tidligere, men fortsatt ullent.

- WiMAX-prisene, både på senderutstyr og mottakerutstyr, begynner nå å bli akseptable, sa Johannessen.

WiMAX finnes i to utgaver, en for mottak av stasjonært utstyr og en for mobilt utstyr. I utgangspunktet ser det ut til at Telenor ser på utrulling av den stasjonære formen som et alternativ til ADSL i mer landlige strøk.

Men ting kan forandre seg. Det er ikke alt for lenge siden Telenors dekningsdirektør nærmest avviste at selskapet ville rulle ut HSDPA i Norge fordi det var for dyrt og muligheten for inntjening var for dårlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere