RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor helgarderer i forskning

Sist oppdatert:
Telenor har innledet forskningssamarbeid med rivaliserende IBM og Microsoft.
Telekomselskapene står overfor store utfordringer. I fastnettet stjeler bredbåndstelefonen marekdsandeler. De tradiasjonelle leverandørene må motvillig hive seg på denne bølgen, men omsetningen per kunde går ned. I mobilnettet er det også utfordinger. Derfor har Telenor bnå innledet forskningssamarebid med flere selskaper.

Samarbeide med IBM innledes med et prosjekt kalt Tapas. Dette prosjektets mål er å utvikle nye løsninger basert på IBMs løsning for stedslokalisering. IBMs mellomvare skal benyttes i utviklingen. Microsoft har også inngått avtale med Telenor. Microsoft har utviklet en oppdateringspakke til Windows Mobile 2005.

Trolig er Norden et interessant sted å lete etter partnere og oppkjøpskandidater som inngangsbillett til Telekomsektoren. Norden er fremst i Europa og drøye 18 måneder foran USA innnen mobilteknologi, skriver Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere