RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor i bulgarsk mobilkamp

Sist oppdatert:
Telenor og konsersjef John Fredrik Baksaas skal være en av flere aktører som nå vurderer å by på det ledende bulgarske mobilselskapet Mobiltel. Mobilkom Austria skal være nærmest et bud
En talsmann for Mobilkom Austria, et datterselskap i Telekom Austria, bekrefter overfor nyhetsbyrået Dow Jones Newswire at de vurdere å legge inn et bindende bud på Mobiltel for 50,1 prosent av aksjene.

Budet kan komme innen slutten av september.

- Vi er fortsatt i due dilligence-prosessen, men vil komme med et bindende bud dersom forholdene for transaksjonen er rett, sa konsernsjef Boris Nemsic i Mobilkom Austria på en pressekonferanse i går ettermiddag.

I utgangspunktet er det snakk om 50,1 prosent, men mer kan også være aktuelt.

Ifølge Dow Jones skal Vodafone Group, TeliaSonera, Telenor og Orange være rivaler i budprosessen.

Mobiltel har en markedsandel på 75 prosent i det bulgarske mobilmarkedet, hvor penetrasjonen fortsatt er på kun 34 prosent. Mobiltel hadde i fjor et overskudd på 140 millioner euro, og venter en vekst i år på 10 til 15 prosent i resultatet.

Analytikerne mener at selskapet er verdt mellom 800 millioner og 1,5 milliarder euro. Mobiltel ble kjøp for 600 millioner euro av en østerrikske gruppe i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere