RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor i politikrangel om 200 millioner

Foto: Telenor (Telenor)
Sist oppdatert:
Telenor har gått retten for å hindre Politiet i å kjøpe teletjenester for over 200 millioner kroner.

I all hast, bak lukkede dører, fikk Telenor medhold i Namsretten for å hindre Politiets kjøp av teletjenester for flere hundre millioner kroner fra konkurrenten Ventelo AS.

- Telenor innleverte den 12. mai en begjæring om midlertidig forføyning fordi vi mente at Telenor var urettmessig avvist fra å delta i konkurransen. Oslo byfogdembede tok begjæringen til følge 13. mai, og vi har nå klagd saken inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA), sier informasjonssjef Kristin Tønnessen i Telenor til Nettavisen.

«Svært sjelden»
- Hva var begrunnelsen for at Telenor ble avvist?

- Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på klagens innhold, siden den nå er til behandling hos KOFA.

- Er det ofte at Telenor går til slike skritt?

- Nei, det er svært sjelden.

- Forteller det noe om hvor alvorlig dere regner saken?

- Jeg ønsker som sagt ikke å gå inn i de konkrete forholdene i saken idet den er til behandling, sier informasjonssjef Tønnessen.

Millionkontrakt
Det er en stor prestisjekontrakt som nå får rettslig etterspill. Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) skal kjøpte telefonitjenester for fasttelefon og mobiltelefon for to år, med mulighet for ytterligere forlengelse i to år til.

Leveransen gjelder telefonitjenester for Politidirektoratet, Kriminalomsorgen, Domstoladministrasjonen og Den høyere påtalemyndighet, og ble lagt ut til offentlig konkurranse.

Her kan du lese kunngjøringen fra Politiets data- og materielltjeneste.

Kontrakten anslås til å være på rundt 70 millioner kroner i året, eller opp mot 280 millioner kroner hvis alle fire årene av avtalen blir brukt.

Etter det Nettavisen erfarer er hele fem av seks tilbydere avvist, og blant tilbydere er det frykt og mistanke for at PDM har ønsket å gi oppdraget vil Ventelo uten reell konkurranse.

Nektet å gi informasjon
Telenor ble avvist fordi selskapet ikke ville utlevere opplysninger Politiet ønsket om underleverandøren Linus AS.

- Telenor besvarte denne henvendelsen ved å fremlegge en komplett versjon av avtalen, hvor forretnignshemmeligheter var sladdet, opplyste Telenors advokat Bjørn Immonen i Namsretten.

Dette nektet Politiet å akseptere, de avviste Telenor, og planen var å inngå kontrakt med Ventelo tidlig på morgenen 16. mai.

Dette klarte Telenor å forhindre gjennom den midlertidige forføyningen fra fredag den 13. mai.

Her kan du lese kjennelsen fra Oslo byfogdembede.

Fem av seks avvist
- Fra begjæringen med supplerende bilag fremgår bl.a. at samtlige anbydere - med unntak for Ventelo (...) ble avvist i konkurransen som dreier seg om levering av telefonitjenester, heter det i kjennelsen fra dommer Terje Reinholt Johansen ved Oslo Byfogdembede.

Etter det Nettavisen får opplyst, var Politiets begrunnelse forskjellig for å avvise de ulike tilbyderne.

Nettavisen har ikke lykkes i å få en kommentar fra Gudrun Sangnæs, som er kontaktperson for saken ved Politiets data- og materielltjeneste på Jaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere