RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor i samtaler om russisk salg

Sist oppdatert:
Golden Telecom bekrefter i en pressemelding onsdag ettermiddag at de er i samtaler med Telenor og John Fredrik Baksaas (bildet) om å fusjonere inn Telenors datterselskap Comincom Combellga
Ifølge Golden Telecom så har selskapene forhånds diskusjoner om et mulig oppkjøp av Telenors russiske fastlinjeselskaper.

Telenor kjøpte tidligere denne uken opp de resterende 25 prosentene i Comincom Combellga, etter at ryktene om samtaler med Golden Telecom har versert i flere uker.

Golden sier at de blant annet diskuterer et oppgjør med aksjer i Golden ved et oppkjøp av de to Telenor-selskapene som tilbyr taletelefoni og bredbåndstjenester for bedriftsmarkedet. Golden-aksjen er notert på amerikanske Nasdaq.

Golden opplyser videre at det ikke er noen sikkerhet for at samtalene vil føre frem.

Telenor har signalisert en strategiendring for sine utenlandske investeringer, hvor de ønsker å enten selge seg ut eller å overta selskapene for å få full finansiell kontroll. Slik sett passer et oppgjør i aksjer i Golden dårlig.

Telenor ga tirsdag denne uken 30 millioner dollar for å kjøpe ut minoritetsaksjonæren i de to selskapene.

Tidligere sak: Russisk Telenor-datter i fusjonforhandlinger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere