Gå til sidens hovedinnhold

Telenor i skyene

Telenor åpner tilgang nesten 10.000 nye trådløse soner i Skandinavia og Europa, etter en storavtale med britiske The Cloud.

The Cloud er Europas største uavhengige leverandør av trådløse soner.

Bygger i Europa
For Telenors mobilkunder i bedriftsmarkedet åpner avtalen for tilgang til 800 nye wlan-soner i Sverige, 500 soner i Danmark - samt tilgang til over 7.500 wlan-soner i Tyskland og Storbritannia.

- Våre bedriftskunder etterspør wlan når de er på reise. Sammen med 3G-nettene vi i dag har i Norge og Sverige, samt nå bygger i Danmark, innebærer avtalen et kraftig forbedret mobilt bredbåndstilbud til våre forretningskunder i Skandinavia, sier divisjonsdirektør Anders Hauglie-Hanssen, leder av Nordic Mobile i Telenor.

Aggressiv utbygging
Norske kunder vil få tilgang til de eksisterende sonene allerede fra nyttår, men hele utbyggingen har en tidsramme på to år.

- Vi kommer til å bygge ut svært aggressivt, og håper å være ferdige før tiden, sier administrerende direktør George Polk i The Cloud, i TV 2 Nettavisen.

Telenor vil fortsatt bygge ut egne wlan-soner i Norge, hvor selskapet allerede har omkring 400 soner.

Selve prisstrukturen er foreløpig ikke på plass.

Bynett på tur
The Cloud har her hjemme allerede et samarbeid med BaneTele, men det er fortsatt ikke bestemt om Telenor-kunder vil få tilgang til også disse trådløse sonene.

Britene bygger i dag ut et skikkelig bynett i finansdistriktet i London med en ny teknologi kalt wireless mesh, som dekker mye større områder.

Det betyr at du ikke trenger å oppsøke trådløse soner for å komme deg på nett, hvor som helst på gata eller i parken fungerer.

Polk sier de jobber med å få i gang samme prosjekter i Skandinavia, og snakker blant annet med myndighetene i Sverige.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget