RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor igjen på kjøper'n i Sverige

Sist oppdatert:
Telenor er nå igjen på jakt i Sverige, og denne gangen er det berdbåndsselskapet Glocalnet som er i kikkerten.
Telenor har etter kjøp av ytterligere 13,5 prosent av aksjene i Glocalnet sikret seg en eierandel på 50,1 prosent. Telenor går nå ut med et bud på resten av aksjene i Glocalnet med mål om å overta bredbåndsselskapet 100 prosent.

Telenor tilbyr 4 svenske kroner pr. aksje i Glocalnet. Det priser Glocalnet til en milliard svenske kroner.

Telenor har siden 2002 eid 36,6 prosent av aksjene i Glocalnet og har nå fått taket på en post på 13,5 prosent på samme kurs som i tilbudet.

Glocalnet er ifølge Telenor et av Sveriges raskest voksende bredbåndselskaper, og selskapet tok nær 20 prosent av markedstilveksten på xDSL i 2005. Det er i lavprissegmentet selskapet har sterkest posisjon.

- Telenor ønsker nå å videreutvikle selskapet sammen med den øvrige porteføljen i Sverige, og har derfor valgt å ta kontroll i selskapet, skriver Telenor i en melding.

Glocalnets eierstruktur har i lang tid vært preget av flere store eiere som fra tid til annen har vært uenige i selskapets utvikling.

- For Telenor har det derfor vært viktig å løse opp i den fastlåste eierstrukturen og fokusere på driften i selskapet.

Endelig godkjenning av oppkjøpet er avhengig av aksept fra de svenske konkurransemyndighetene, og tilbudet fremsettes med dette forbehold.

Glocalnet har i dag 104.000 bredbåndskunder. Glocalnet hadde i 2005 en omsetning på 1,09 milliard svenske kroner. og en negativ EBITDA på 68,6 millioner kroner.
Selskapet har ved utgangen av 2005 en netto kontantbeholding på 184 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere