RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor inn i NHO og Abelia

Telenor melder seg inn i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og bransjeforeningen Abelia. Målet er å samarbeide tettere med andre konkurranseutsatte bedrifter.

-Telenor har forventninger til et medlemskap i NHO og ser fram til et nærmere samarbeid med konkurranseutsatte bedrifter som står foran mange av de samme utfordringene som oss, spesielt internasjonalt, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor til NTB.

Telenor har i to år hatt et prøvemedlemskap i NHOs bransjeforening Abelia. Samtidig med innmeldingen i NHO blir Telenor nå også fast medlem av Abelia.

Som en konsekvens melder NHO seg ut av NAVO, fordi arbeidsgiverdelen blir en del av medlemskapet i NHO. Dermed må alle tariffavtaler gjennomgås og fornyes i henhold til NHOs avtalestruktur.

NAVO er arbeidsgiverforeningen for virksomheter med offentlig tilknytning, som NSB, Posten og de statlige helseforetakene.

- Det er ikke forventet at overgangen til NHO totalt sett for den enkelte ansatte vil medføre forringelser i lønns- og arbeidsvilkårene, heter det i pressemeldingen fra Telenor.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere