RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor kan miste bredbåndsdatter

Sist oppdatert:
Telenor kan bli pålagt å selge alle sine aksjer i Tiscali av konkurransetilsynet. Ledelsen i telegiganten reagerer. Les hvorfor
I tirsdagens utgave av Dagens Næringsliv kommer det frem at Telenor kan bli tvunget til salg av bredbåndsselskapet Tiscali.

Årsaken er at Konkurransetilsynet har kommet med et såkalt begrunnet varsel der de vurderer å pålegge Telenor å kvitte seg med bredbåndsselskapet som la inn årene i Norge.

Telenor kjøpte Tiscali for 50 millioner kroner i august i fjor, og fikk gjennom oppkjøpet tilgang til de 45.000 kundene det norske datterselskapet av den italienske bredbåndsleverandøren hadde i Norge.

- Vi har kommet til at dette oppkjøpet ikke bør tillates fordi det svekker konkurransen i fire markeder, der konkurransen er vesentlig svekket fra før, sier avdelingsdirektør Lasse Fridstrøm i Konkurransetilsynet til Dagens Næringsliv.

Telenor mener at det er sterk vekst og hard konkurranse som preger bredbåndsmarkedet og viser til at det er omtrent 100 forskjellige selskaper som er ute og jakter kunder. De mener også at bransjen er gjennom en fase med konsolidering.

- Vi stiller oss undrene til at Konkurransetilsynet synes å mene at Telenor uansett ikke kan delta i denne konsolideringen, sier konserndirektør Morten Sørby i Telenor til avisen.

Telenor må nå svare på varselet om vedtak fra Konkurransetilsynet innen 20. januar og 15 dager etter dette skal tilsynet fatte et vedtak om hvorvidt Telenor må selge eller ei. Vedtaket til tilsynet kan ankes inn for departementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere