RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor kapret helsekontrakten (Ny)

Sist oppdatert:
Arne A. Jensen og Ementor klarte ikke å kapre den mye omtalte helsekontrakten i Trondheim. Til slutt var det Telenor og HP som stakk av med kontrakten. Meglerhusene venter fall i Ementor-kursen onsdag
Se hva meglerhusene venter om Ementor kursen etter at selskapet mistet sykehuskontrakten:

Markedet håper på sykehus-kontrakt

Tre bedrifter konkurrerte om oppdraget. De tre var Ementor, Siemens og Telenor - alle med en rekke underleverandører.

Den utvalgte får totalansvar for å levere datadelen i sykehusets første byggefase som avsluttes i 2006.

Tirsdag ettermiddag ble det klart at det var Telenor som stakk av med kontrakten. Det bekreftet Telenor onsdag ettermiddag.

I opptil åtte år vil Telenor også få mulighet til å drifte leveransen. Kontrakten innebærer dessuten sjanser for å få oppdraget med IKT-infrastrukturen i neste byggefase, og eventuelt i resten av Helse Midt-Norge.

I første omgang er kontrakten på 330 millioner kroner. Potensialet i kontrakten er imidlertid på hele 1 milliarder kroner, er det tidligere anslått.

Helsebygg Midt-Norge har evaluert tilbudene i omkring tre måneder.

- Helsebygg Midt-Norges beslutning om å velge Telenor som totalleverandør av IKT-infrastruktur til det nye St. Olavs hospital i Trondheim, beviser at Telenors løsninger kombinerer teknologi og mennesker på en måte som gir konkurransefortrinn for våre kunder. Det er en omfattende kontrakt og vi gleder oss til å være med å skape fremtidens sykehus, til nytte for pasienter og ansatte, skriver konserndirektør Morten Karlsen Sørby, leder av Telenors virksomhet i det norske markedet i en melding.

I tillegg til samarbeidet med HP har Telenor komplettert prosjektet med underleverandører med kompetanse, erfaring og lokal tilstedeværelse i Trondheims-regionen. Disse er: Accenture ANS, Best Teleprodukter AB, Bravida Geomatikk AS, Bravida Nord AS, Cardiac AS, Cisco Systems, ConsultIT AS, Max Manus AS og YIT Building Systems AS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere