RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor øker kapasiteten

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
...og endrer hvor ofte mobilen din oppdaterer seg i minuttet.

Ledelsen i Telenor satt lørdag formiddag i et statusmøte etter at mobilnettet falt ut for andre fredag på rad.

I møtet kom de fram til flere strakstiltak for å hindre ytterligere problemer.

- Mobiltrafikken går som normalt. Vårt hovedfokus er nå å sikre tilstrekkelig kapasitet for det vi kaller signaleringstrafikk i nettet. Flere av tiltakene vi har iverksatt har allerede sørget for bedring av situasjonen, sier Ragnar Kårhus administrerende direktør i Telenor Norge, i en pressemelding.

Skal bedre kapasiteten
Feilene Telenor har opplevd er på grunn av plutselige økninger i mengden signaleringstrafikk, noe selskapets maskiner ikke har taklet. Telenor jobber nå for å bedre kapasiteten i nettet.

Signaleringstrafikken er den strømmen av signaler som går mellom mobiltelefoner, basestasjoner, servere og andre nettelementer for å lokalisere mobiltelefonene og koble sammen samtaler og datastrømmer.

Telenor har allerede startet å gjennomføre strakstiltakene. Blant annet har selskapet endret noe av funksjonaliteten i nettet, blant annet hvor ofte mobiltelefonen må oppdatere seg i minuttet. De jobber nå med å få mer fysisk utstyr som flere servere inn i sentralene.

Telenor understreker at dette er noe som normalt tar månder å gjennomføre, men at de satser på å få gjort det på få dager.

- Nær kapasitetstaket
Telenor-direktør Kårhus understreker at omfanget av smarttelefoner ikke alene er årsaken til kapasitetproblemene selskapet har hatt.

- Nettet vårt er tilpasset smarttelefonbruk, men vi ser at omfanget av våre nettaktiviteter har gjort at vi har kommet nærmere kapasitetstaket enn det vi har antatt tidligere. Vi øker derfor kapasiteten i mobilnettet både via igangsatte strakstiltak og gjennom aktiviteter over noe lengre tid. Våre kunder er moderne brukere av telekommunikasjon og skal selvfølgelig kunne bruke de tjenestene som smarttelefoner gir tilgang til, sier Kårhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere