*Nettavisen* Nyheter.

Telenor kjøper Canal+

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)

Først mistet de Premier League, nå får de Telenor på laget.

Det har lenge vært spekulert i hva som vil skje med Canal+ etter at de mistet rettighetene til den engelske toppserien i fotball. Nå er det klart at Telenor rykker inn som medeiere.

TV4-Gruppen og Telenor-konsernet melder i dag at selskapene har inngått en avtale om felles eierskap i C More Entertainment, som opererer under merkenavnet Canal+.

Telenor kjøper 35 prosent av C More Entertainment gjennom kjøp av aksjer og en rettet emisjon. Telenor betaler et kontantbeløp på 787 millioner svenske kroner. I tillegg blir visse Telenor-eide sportsrettigheter sublisensiert til C More Entertainment, blant annet SAS-ligaen og FIFA World Cup 2010 i Danmark.

- Vi er glade for å kunne presentere denne avtalen. Telenor og TV4 kompletterer hverandre, og sammen er vi svært godt rustet til å utvikle Canal+ videre, sier Erik Nord, administrerende direktør i Telenor Media & Content Services.

- Canal+ har hatt en svært god utvikling siden vi kjøpte selskapet i 2008, og rapporterte sitt beste resultat noensinne i fjor. Nå skaper vi enda bedre muligheter for Canal+ til å opprettholde sin posisjon som Nordens ledende TV-kanal i premium-segmentet, og utvider også tilbudet, sier Jan Scherman, administrerende direktør i TV4-Gruppen.

TV4 kjøpte i sin tid C More Entertainment for 2,5 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.