RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor kjøper Canal+

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)
Først mistet de Premier League, nå får de Telenor på laget.

Det har lenge vært spekulert i hva som vil skje med Canal+ etter at de mistet rettighetene til den engelske toppserien i fotball. Nå er det klart at Telenor rykker inn som medeiere.

TV4-Gruppen og Telenor-konsernet melder i dag at selskapene har inngått en avtale om felles eierskap i C More Entertainment, som opererer under merkenavnet Canal+.

Telenor kjøper 35 prosent av C More Entertainment gjennom kjøp av aksjer og en rettet emisjon. Telenor betaler et kontantbeløp på 787 millioner svenske kroner. I tillegg blir visse Telenor-eide sportsrettigheter sublisensiert til C More Entertainment, blant annet SAS-ligaen og FIFA World Cup 2010 i Danmark.

- Vi er glade for å kunne presentere denne avtalen. Telenor og TV4 kompletterer hverandre, og sammen er vi svært godt rustet til å utvikle Canal+ videre, sier Erik Nord, administrerende direktør i Telenor Media & Content Services.

- Canal+ har hatt en svært god utvikling siden vi kjøpte selskapet i 2008, og rapporterte sitt beste resultat noensinne i fjor. Nå skaper vi enda bedre muligheter for Canal+ til å opprettholde sin posisjon som Nordens ledende TV-kanal i premium-segmentet, og utvider også tilbudet, sier Jan Scherman, administrerende direktør i TV4-Gruppen.

TV4 kjøpte i sin tid C More Entertainment for 2,5 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere