RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-konkurrent kjøper mer i Danmark

Sist oppdatert:
Den ledende danske telefonleverandøren TDC og toppsjef Henning Dyremose kjøper lavprisselskapet Telmore. Telenor ønsker ikke å kommentere ryktene rundt den danske delen av Orange
Det er en ytterligere konsolideringstendens i det danske telemarkedet. Nå har TDC kjøpt lavprisselskapet Telmore. Sistnevnte har kapret kunder i stor stil med lave priser. Samtidig har TDC mistet markedsandeler innen mobiltelefoni.

Prisen for 80 prosent av aksjene i Telmor er 299 millioner danske kroner pluss utbyttet for 2003. TDC eide fra før 20 prosent av aksjene i Telmore.

Telmor betjener sine kunder utelukkende gjennom internett. Selskapet har 460.000 kunder og 70 ansatte, skriver danske Børsen.

Vil ikke kommentere rykter

Samtidig går det rykter i det danske telemarkedet at norske Telenor og det danske datterselskapet Sonofon er kjøpevillig. Telenor er den nest største mobilleverandøren i Danmark.

Det er den danske virksomheten til Orange som skal være til salgs, og Telenor skal være interessert, hevder kilder i det danske analytiker- og bankmiljøet.

- Denne typen spørsmål kommentere vi ikke overhodet, sier informasjonssjef Telenor Mobil, Sigurd Sandvin, til iMarkedet.

Heller ikke Orange Danmark ønsker å kommentere spekulasjonene.

- Det er kun spekulasjoner, sier informasjonssjef Linda Juul Nielsen i Orange Danmark til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere