RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-konkurrent krangler i Pakistan

Sist oppdatert:
Det internasjonale teleselskapet Millicom fortsetter nå krangelen med pakistanske telemyndigheter i landets rettsaler
Millicom er eier av det pakistanske mobilselskapet Paktel, som var en av fire operatører før Telenor tidligere i år vant den ene av to nye lisenser etter en auksjon.

Det pakistanske teletilsynet (PTA) forlanger at Paktel skal betale 39 millioner dollar for å få lov til å sette igang sitt nye GSM-nett, noe Paktel er feil i henhold til deres tidligere lisensavtale.

Paktel tapte fredag i høyesterett, men kan anke saken videre siden retten ikke behandlet grunnlaget for PTAs krav, noe dommen også åpnet for.

I tillegg har Paktel også anket PTAs beslutning om å forlange innbetaling av 291 millioner dollar fra Paktel, dersom mobilselskapet ønsker å forlenge lisensen med 15 år fra den løper ut i april neste år. Det er det samme Telenor måtte betale for sin lisens.

Paktel viser til at deres lisens er gitt under lovgivningen av 1996, og at det derfor kun skal betales en årlig avgift på 4 prosent av totale inntekter for en forlengelse av lisensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere