RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor krever 1200 kroner i året for å forsikre en iPhone

(Apple)
Sist oppdatert:
Nå kan iPhone forsikres hos Telenor. Men billig blir det ikke.

[Mobilen.no]: Vi skrev i oktober om Bjørn Nilsen som ble bedt om å betale 3000 kr for å reparere et knust bakdeksel på sin iPhone 4.

En god sikkerhet mot slike uventede kostnader er å signere en forsikring på mobilen, men det har Telenor hittil nektet sine iPhone-kunder.

Les også: Slik lurer Apple seg unna iPhone 4-garanti

- Apples policy på reparasjon gjør at skadeoppgjørene blir uforholdsmessig dyre sammenlignet med andre mobiltelefoner. Derfor har vi ikke kunnet benytte den vanlige forsikringsordningen, forteller informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan.

Samtidig har det vært fullt mulig å forsikre iPhone hos alle andre mobiloperatører med mobilforsikring, deriblant Netcom og Chess.

Nå gjør imidlertid Telenor helomvending.

- Vi erkjenner at det er behov for en egen forsikring, og vi lanserer nå et eget forsikringstilbud for iPhone.

Billig blir forsikringen ikke. Telenor forlanger et månedsbeløp på 99 kroner, eller nærmere 1200 kroner i året. Til sammenligning kan du forsikre telefonen i ett år hos Netcom og Chess for henholdsvis 828 kroner og 384 kroner.

Egenandelen til Telenor ved skade er også høyere på 500 kroner. TIl sammenligning tar Netcom og Chess 350 kroner, med visse forbehold*.

- Det er dette prisnivået vi har landet på at er det forsvarlige, sier Krokan.

Les også:
Liten iPhone-skade kan koste deg 3000 kr

*) 350 kr er for første skadesak, og dette stiger til 750 kr ved nytt skadetilfelle innen 18 måneder. Chess krever 1000 kr i egenandel ved skade første tre måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere