RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor krever erstatning for investeringer i India

Oslo (NTB): Telenor har sendt et brev til indiske myndigheter med krav om erstatning for sine investeringer i landet etter at selskapet i februar mistet sine lisenser i det indiske markedet.

Selskapet Uninor, som Telenor eier sammen med indiske Unitech Wireless, var ett av flere selskaper som ble rammet da indisk høyesterett inndro 122 mobillisenser 2. februar i år. Lisensene ble trukket tilbake på bakgrunn av hendelser som skjedde før Telenor gikk inn i det indiske mobilmarkedet.

Telenor sendte tirsdag et varsel til indiske myndigheter om at de vil søke erstatning for skadene som er påført selskapet etter at de mistet lisensene.

Ifølge avisen The Times of India krever Telenor 14 milliarder dollar, i underkant av 80 milliarder norske kroner, i erstatning. Telenors kommunikasjonssjef Tor Odland avviser imidlertid dette beløpet og sier Telenor ikke har oppgitt noe beløp i brevet.

- Vi har ikke spesifisert noen sum i kravet. Vi søker erstatning for hele investeringen vår i landet, sier Odland til NTB.

I februar varslet Telenor at de også ville søke erstatning fra partneren Unitech. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere