Telenor kutter 42 stillinger på TV-området

Telenor Broadcast strammer inn på TV-området. Dette rammer både Zonavi, der tidligere reklamedirektør Johan Dolven (bildet) er sjef, og kabel-TV-selskapet Telenor Avidi.

20.06.08 11:03

Som et ledd i arbeidet med å øke effektiviteten og tilpasse organisasjonen til markedet, gjør Telenor nye endringer på broadcast-området.

I fjor var en vanskelig periode i Telenor, med flere runder med nedbemanninger i det såkalte Delta 4-prosjektet.

I år har det imidlertid hittil ikke vært meldinger om kutt utover 150 ansatte i Telenor Networks.

Dagens melding om effektivisering innebærer en reduksjon av inntil 42 stillinger i de to selskapene.

Det skriver Telenor i en pressemelding.

- Vi må samordne ressursene i ulike ledd i vår organisasjon. En bedre koordinering av fagmiljøer og kompetanse vil gi oss effektivitetsforbedringer og en organisasjon som er tilpasset både den markedsmessige og teknologiske situasjonen, sier administrerende direktør Christian Albech i Canal Digital i en melding.

Zonavi er et heleid datterselskap av Canal Digital, som er Nordens største distributør av TV-signaler. Telenor Avidi utgjør kabel-TV-virksomheten i Canal Digital Norge AS hvor all distribusjon av fjernsynsinnhold til norske kunder er samlet. Canal Digital med rundt 400 ansatte og datterselskap i alle de fire nordiske landene, er en del av Telenors forretningsområde Telenor Broadcast. De omstillingene som nå gjennomføres i Zonavi og Telenor Avidi, er ledd i prosessen for å nå målet om økt lønnsomhet i Canal Digital.

Zonavi har til nå vært et utviklingsselskap med ansvar for å utvikle interaktive TV-tjenester og har også hatt teknisk drift, vedlikehold og utvikling av Canal Digitals plattform. Nå omorganiseres Zonavi og integreres tettere i Canal Digital.

Produktmiljøet blir et selskap som skal fokusere på produktutvikling, markedsføring og salg av spill og pengespill. Teknologienheten etableres som en avdeling i Canal Digital.

- Markedet har ikke utviklet seg slik vi tidligere trodde. Dette gjør det naturlig å redusere ambisjonsnivået og foreta en sterkere prioritering av arbeidsoppgavene i Zonavi. Beklageligvis får disse tiltakene bemanningsmessige konsekvenser, sier Albech i meldingen.

Telenor Avidi har vært en del av Canal Digital Norge siden årsskiftet, det blir opptil 19 personer som kommer til forsvinne fra selskapet.

Omstillingsprosessen medfører samtidig med at inntil 23 må gå i Zonavi.

Alle som blir overtallige, vil få tilbud om sluttpakke og hjelp til å skaffe seg nytt arbeid i og utenfor Telenor. Det er et mål at nedbemanningen skal skje uten bruk av oppsigelser, skriver Telenor i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.