RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor lanserer Turbo-3G

Telenor følger etter Netcom og lanserer endelig sitt superraske 3G-tilbud.

LILLESTRØM (Nettavisen): Nordens største messe for forbrukerelektronikk, Electroworld, går denne helgen av stabelen i messehallen på Lillestrøm. Telenor benyttet første dag av messen til å lansere sitt superraske 3G-tilbud, HSDPA.

- Vi lanserer vår versjon av Turbo-3G, sier Telenors direktør for privatmarkedet Berit Kjøll og lover at Turbo-3G fra Telenor skal utmerke seg med best dekning, kvalitet og kapasitet.

Sent men godt
Netcom lanserte sitt Turbo-3G-tilbud allerede i april.

Først i dag kommer Telenor etter med sitt tilbud, men ifølge selskapet selv har de både bedre kvalitet og kapasitet enn konkurrentene.

Mens Netcom først lanserte sitt tilbud med noe lavere hastigheter, går Telenor med hastigheter på inntil 3,6 Mbit/s fra første dag. Dette gjør surfing og nedlasting inntil 10 ganger raskere enn med dagens 3G-tilbud.

- Ingen skal betvile at når Telenor kommer med et tilbud, skal det være kraftig og av god kvalitet, sier Kjøll.

Selskapet lanserer fire forskjellige abonnement fra et dagsabonnement priset til maks 75 kroner dagen til et fribruksabonnement til 499 kroner måneden.

Dekker 25 prosent
Innen utgangen av 2007 vil Telenor ha 1600 basestasjoner med støtte for Turbo-3G, og i løpet av første halvdel neste år, vil antallet være oppe i 2000.

- Vi driver med utbygging av nettet fortløpende, men vil dekke 25 prosent av befolkningen allerede ved lanseringen i begynnelsen av november, lovet Kjøll under dagens pressekonferanse.

I første omgang er det Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes og Trondheim og 17 vintersportsteder i Norge som får dekning.

- Vi bygger ut der folk ferdes. Dette er et etterlengtet tilbud og vi gleder oss nå særlig til vintersesongen, sier Kjøll, som mener tilbudet er spesielt rettet mot hyttekunder, folk på farten og folk som i dag har ISDN og analoge modemer.

Netcom girer opp
Netcom var den første store operatøren i Norge som tilbød Turbo-3G. Allikevel var tilbudet nokså begrenset, ettersom du måtte befinne deg innenfor Ring 3 i Oslo for å ha tilgang.

Nå girer Netcom opp, og i tillegg til Oslo og omegn som har dekning, får også Netcom-kunder i Stavanger, Bergen og Trondheim tilgang til det nye høyhastighetsnettet.

NetCom-sjef August Baumann sier i en pressemelding at de har som mål å ferdigstille utbyggingen av hele 3G-nettet i løpet av 2008.

- Resten av landet følger etter, og på samme måte som vi har gjort det i Oslo slipper kunden til fra dag èn. Etter hvert som senderne oppgraderes, åpnes de fortløpende for kundene, sier NetCom-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere