RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor mislykkes i Alfa-blokkering

Sist oppdatert:
En amerikansk domstol har avvist Telenors forsøk på å frata Alfa Group stemmerett på den kommende ekstraordinære generalforsamlingen i mobilselskapet Vimpelcom
Det opplyser en kilde kjent med situasjonen til Reuters torsdag formiddag.

Det var i slutten august at Telenor tok ut en stevning ved en amerikansk domstol for å forsøke å hindre Alfa Group stemmerett på den ekstraordinære generalforsamlingen i det russiske mobilselskapet 14. september.

Søksmålet skal imidlertid ha blitt avvist av domstolen, opplyser en kilde som er nærstående til aksjonærer i Vimpelcom til Reuters. Domsstolavgjørelsen skal ha kommet sent onsdag.

Bakgrunnen for Telenors forsøk på å hindre Alfa fra å stemme på generalforsamlingen er at aksjonærene stemme over et eventuelt kjøp av det ukrainske mobilselskapet Ukrainian Radiosystems/Wellcom.

Telenor er helt imot kjøpet, mens Alfa Group har lagt stor prestisje i å få kjøpet gjennomført for å gi Vimpelcom muligheter til å entre det store ukrainske mobilmarkedet. Ekspansjonsmulighetene til Vimpelcom i Russland er nå begrensede etter at de har rullet ut sitt regionale nettverk.

Telenors talsmann Dag Melgaard sier til Reuters i dag at selv om de ikke vant frem med saken, så fikk de Alfa Group til å endre noe av sin informasjon om Vimpelcom, som Telenor mente vært missledene. Han mener derfor at Telenor har oppnådd hva de ønsket med saken.

Bakgrunnen for Telenors motstand mot Vimpelsoms ekspansjon inn i Ukraina er at prisen på URS/Wellcom skal være for høy, men samtidig så er Telenor også majoritetsaksjonær i Ukrainas neststørste mobilselskap Kyivstar. Alfa Group eier de resterende aksjene i Kyivstar.

Alfa Group eier 33 prosent av Vimpelcom, mens Telenor sitter med 27 prosent.

Alfa Group trenger 50 prosent av stemmene på generalforsamlingen for å kunne presse i gjennom kjøpet av URS/Wellcom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere