RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor nær dansk oppkjøp

Sist oppdatert:
Telenors danske mobilselskap Sonofon skal lede anbudskonkurransen på teleselskapet Debitel.
Det er den danske næringslivsavisen Børsen som skriver det tirsdag. Opplysninger avisen sitter inne med tyder på at Sonofon leder an i konkurransen om å få kjøpt mobilselskapet Debitel.

Både Sonofon og erkerivalen Telia skal ha budt over en milliard danske kroner for å overta Debitel, og i løpet av helgen skal Telenor ha gjennomført en kapitalforhøyelse i sitt danske holdingselskap Telenor Danmark Holding på 2 milliarder danske kroner.

Det er investeringsbanken UBS som gjennomfører salget på vegne av Debitel.

Kilder mener at Telenors oppkapitalisering av det danske datterselskapet tyder på at handelen er i boks for Sonofon. Oppkapitalisering skal ha skjedd for å kunne stille nødvendige garantier overfor selger.

Verken Debitel eller Telenor har vært villige til å kommentere opplysningene overfor Børsen.

Debitel har vært i det danske mobilmarkedet siden 1997 og har over 450.000 kunder ifølge sine egne nettsider. Selskapet er en ren operatør som benytter både Sonofons og TDCs utbygde mobilnettverk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere