RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor positive til sammenslåing

Sist oppdatert:
Telenor er positive til en sammenslåing av Kyivstar og VimpelCom. Men pressetalsmann Dag Melgaard sier det er langt frem til forhandlingsbordet. Les hvorfor:
Tidligere i dag ble det kjent at Telenor har mottat et brev fra VimpelComs konsernsjef Alexander Izosimov, som foreslår at VimpelCom skal kjøpe det ukrainske mobilselskapet Kyivstar.

Det er langt frem til et eventuelt oppkjøp. iMarkedet.no har snakket med pressetalsmann Dag Melgaard, som er krass i sin beskrivelse av situasjonen Telenor har havnet i i Ukraina, hvor krangel og rettssaker har preget hverdagen.

- Vi har ikke tatt stilling til budet som sådan. Det er helt andre ting som ligger oss på hjertet og innen vi får andre ting på plass vil ikke vi nærme oss et forhandlingsbord, sier Melgaard.

- Vi må ha forsikringer om at de ikke forsøker å unngå eller bryte avtaler og sørge for at Alfa Group begynner å oppføre seg på normal måte, begynner å møte opp på styremøter, slutte å dra oss inn for retten i Ukraina når vi er enige om at konflikter skal løses med voldgift i New York, legger han til

- Vi er positive til en sammenslåing, men uten det jeg har snakket om er det ikke klima for forhandling og dialog, sier pressetalsmannen.

God avkastning

Russerne har budt fem milliarder doller for Kyivstar, pluss gjeld. Telenor er hovedaksjonær med 56,3 prosent av aksjene, Alfa eier 43,5 prosent. Ifølge Nettavisen har Telenor investert i underkant av to milliarder kroner i Kyivstar, noe som gjør at Telenor kan kassere en gevinst på ti ganger investeringen.

Nettavisen skriver også at Telenor har en god, urealisert gevinst i VimpelCom, hvor de eier 30 prosent av aksjene, og har investert rundt to milliarder kroner. Selskapet prises til over ni milliarder dollar, noe som priser Telenors eierandel til i unerkant av 20 milliarder kroner. Også her har Telenor gjort 10-gangeren.

- Det er en god vekst, innrømmer Melgaard, men selskapet har ikke tatt stilling til budet og ikke gått inn i dialog med russerne.

- Vi har meddelt våre krav, og det er veldig enkelt, Alfa må vise vilje til å legge en annen oppførsel for dagen og drive Kyivstar som et vanlig selskap, sier Melgaard til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere