RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor raser mot Alfa Gruppen

Sist oppdatert:
Telenor er i full krig med sin russiske partner Alfa Gruppen. Nå har den norske telegiganten tilbakevist flere påstander de mener er usanne fra selskapet. Sjekk saken her
Støynivået i konflikten mellom Alfa Gruppen og Telenor når stadig nye høyder. I en pressmelding fredag morgen kommer Telenor med harde utfall mot selskapet som de kontrollerer det russiske mobilselskapet VimpelCom sammen med.

- Under en telefonkonferanse med VimpelCom-aksjonærer torsdag, gav Alfa Telecom flere villedende uttalelser om Telenor som konsernet vil tilbakevise. For det første uttalte representanter for Alfa Telecom at Telenor skulle ha foreslått overfor Alfa at Telenor og Alfa sammen skulle kjøpe det ukrainske mobilselskapet WellCom. Dette er ikke sant, skriver Telenor i meldingen.

De skriver videre at Telenor gjentatte ganger har signalisert at de ikke har tro på at det skal være noen positive forretningsmessige sider ved WellCom-kjøpet, uansett hvem som ville være kjøper.

For det andre hevdet Alfa Telecom at Telenor har en interessekonflikt når det gjelder et mulig VimpelCom-kjøp av WellCom. Dette er ikke sant, skriver Telenor. Dersom et slikt oppkjøp hadde skapt verdier for VimpelCom, ville Telenor som VimpelComs største finansielle eier naturligvis ha støttet det.

- For det tredje hevdet Alfa Telecom at Telenor, Alfa og VimpelCom skulle ha ført forhandlinger om en mulig sammenslåing av VimpelCom og Kyivstar. Dette er heller ikke sant. Ingen slike forhandlinger har funnet sted, skriver Telenor som går hardt til angrep på Alfa Gruppen, som eier Alfa Telecom.

For det fjerde påsto Alfa Telecom under konferansen at de ikke har til hensikt å ta kontroll over VimpelCom. Denne uttalelsen står i sterk kontrast til den tilføyelsen Alfa Telecom har gjort i sin 13D til SEC (Securities and Exchange Commission) i USA 26. mai 2005. Her heter det: "Eco Telecom would like to obtain control of VimpelCom ...."

Telenor skriver videre at de ber alle lese selskapets brev til alle aksjonærer i VimpelCom, der de maner til motstand mot Alfa Gruppens strategi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere