RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor saksøker Alfa Telecom

Sist oppdatert:
Krangelen om Vimpelcom fortsetter. Nå anlegger Telenor søksmål mot Alfa Telecom for å tvinge dem til ikke å kunne stemme for ny generalforsamling i Vimpelcom. Les mer
Krangelen mellom Alfa Telecom og Telenor fortsetter. De to selskapene kontrollerer sammen det russiske mobilselskapet Vimpelcom samt ukrainske Kyvistar.

Tidligere i sommer meldte Alfa Telecom at de ville avholde en ekstraordinær generalforsamling i Vimpelcom slik at alle aksjonærene i selskapet kunne stemme over om mobilselskapet skulle kjøpe det ukrainske mobilselskapet Ukranian Radio Systems. Men denne generalforsamlingen ble utsatt som følge av problemer med stemmegivningen.

Nå skal Telenor, ifølge Dow Jones Newswire, ha saksøkt Alfa Telecom for å unngå at de skal stemme for forslaget om å kjøpe dette mobilselskapet på den neste generalforsamlingen til Vimpelcom.

Tirsdag ble det nemlig registrert hos det amerikanske kredittilsynet (SEC) at Telenor har søkt en forføyning fra en domstol i New York som skal hindre Alfa Telecom fra å stemme på et forslag. Telenor hevdet i stevningen at Alfa Telecom er en relatert part i saken da en av Alfas sjefer også sitter i styret for ett av selskapene som eier aksjer i det ukrainske mobilselskapet Vimpelcom ønsker å kjøpe.

Dette er et kjøp som Telenor har kjempet innbitt mot.

Vil ha rettet opp feilinformasjon

- Vi har inngitt en klage til en domstol i New York. Vi vil ha rettens medhold i at Alfa må rette opp en del feilinformasjon gitt til SEC og aksjonærer. Det er en rekke feil i denne kommunikasjonen, sier kommunikasjonsdirektør Dag Melgaard i Telenor til iMarkedet.no.

- Enten må de dette korrigeres ellers må Alfa fratas retten til å stemme for sine aksjer under generalforsamlingen, sier Melgaard til iMarkedet.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere