RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-selskap flatt i Danmark

Sist oppdatert:
Telenors danske datterselskap, Sonofon, hadde en flat utvikling i det danske markedet i første halvår. Storebror TDC hadde større problemer
I det danske mobilmarkedet er det meget hard priskonkurranse. Konkurransen startet opp da Telia hentet inn tidligere Netcom-sjef Terje Christoffersen. Han mente det var et være eller ikke være for det svenske teleselskapet å få økt markedsandelen i det danske markedet. Så langt har imidlertid Christoffersen-effekten uteblitt for Telia.

Flatt

Tall fra det danske IT- og Telestyrelsen viser at Telenor-selskapet Sonofon hadde en flat utvikling i første halvår.

Antallet Sonofon-abonnenter i første halvår 2003 var på 24 prosent, noe som var på samme nivå som i første halvår i fjor. I andre halvår i fjor var markedsandelen i antallet abonnenter for Sonofon 25 prosent.

I samme periode har storebror TDC hatt et fall fra 39 prosent i første halvår i fjor, mens markedsandelen i abonnenter falt til 35 prosent i første halvår i år.

Telias prispolitikk ser ikke ut til å ha hatt noen virkning, og det svenske teleselskapet beholder en andel på 10 prosent. Vinneren i det danske markedet er billigselskapet Telmore, som økte markedsandelen fra 3 til 7 prosent i perioden.

Ned i taletid

Ser man på teleselskapenes utgående mobiltrafikk, viser dette at Sonofon i første kvartal i forhold til samme kvartal i fjor, falt fra 30 prosents andel til 28 prosents markedsandel. TDC falt fra 43 prosent til 38 prosent.

Telmore og Telia økte sin markedsandel av den utgående mobiltrafikken i det danske markedet i perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere