RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-selskap innfrir

Sist oppdatert:
Det russiske teleselskapet Golden Telecom har lagt frem tall for andre kvartal som er på linje med hva markedet ventet. Golden fortsetter nå ekspansjonen i Russland ved oppkjøp
Norske Telenor er blant hovedaksjonærene i Golden Telecom etter en konsolidering i det russiske telemarkedet i vinter.

Golden fikk et overskudd på 16,9 millioner dollar i andre kvartal, mens analytikerne ifølge en ringerunde gjort av Reuters i snitt ventet 16,7 millioner dollar.

Foruten å levere som ventet, fortsetter Golden Telecom ekspansjonen i det russiske markedet. De har nå inngått en avtale om å kjøpe det amerikanske holdingselskapet Hudson Telecom som eier et av Russland største regionale fastlinjeselskap DTN.

- Nøye utvalgte oppkjøpskandidater er springbrettet inn i regioner hvor vi ser høyere veksttakt enn i Moskva, sier konsernsjef Alexander Vinogradov i en kommentar.

DTN opererer i Rostov i den sydlige delen av Russland og kontrollerer omkring 25 prosent av fastlinjemarkedet der. Dette er et unntak i det russiske fastlinje markedet hvor de statseide regionale operatører stortsett er helt dominerende. Prisen er 45 millioner dollar.

Golden omsatte i andre kvartal for 138,8 millioner dollar, en økning på 72 prosent fra i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere