RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-selskap kjøper i Kaliningrad

Sist oppdatert:
Det russiske teleseskapet Golden Telecom, hvor Telenor har eierandeler, har nå kjøpt opp teleaktøren Balticom Mobile i den russiske enklaven Kalinigrad
Balticom Mobile eier 62 prosent av fastlinjeselskapet WestBalt Telecom som opererer i Kaliningrad. Golden Telecom har gitt 7 millioner dollar for Balticom Mobile.

WestBalt er, ifølge en pressemelding, den største alternative fastlinje operatøren i Kaliningrad, og er den eneste operatøren med en egen intercity sentral utenfor de to store russiske byene St. Petersburg og Moskva.

WestBalt kontrollere omkring 100.000 fastlinjer i Kalinigrad, hvorav 65.000 er i bruk av kunder. 15.000 av linjene brukes av mobiloperatører, mens 19.000 brukes av andre teleoperatører. WestBalt driver også en ISP for oppringt internett med omkring 2.000 kunder.

WestBalt Telecom omsatte i fjor for omkring 5 millioner dollar, og har en markedsandel på 20 prosent av fastlinjene i Kaliningrad, mens den gamle monopolisten sitter med 70 prosent.

Telenor eier 20,5 prosent av aksjene i Golden Telecom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere