Telenor-sjefen tok ut 18 millioner i lønn

Foto: Telenor (Telenor)

Midt i oppryddingen etter mobilskandalen får Jon Fredrik Baksaas en ny ripe i lakken.

16.06.11 09:16

VG skriver i dag at Telenor-sjefen i fjor tok ut 10,1 millioner kroner i aksjeopsjoner, noe som sammen med grunnlønn og andre godtgjørelser gjorde at inntekten hans kom opp i 18.373.000 kroner.

Avisens gjennomgang av Telenors årsmelding for i fjor viser også at Baksaas har store utbetalinger til gode i sitt omstridte opsjonsprogram.

Selv ønsker han ikke å kommentere saken overfor VG.

«Dårligere jobb uten»
Telenors opsjonsprogram ble etablert i 2003 og løper fram til 2013. Toppene i selskapet har ingen tak, og kan ta ut alt det de har opptjent. Til gjengjeld er det satt grenser for når de kan ta ut gevinster.

Telenor-sjefen har tidligere forsvart sin opsjonsavtale med at han ville gjort en dårligere jobb uten, noe som vakte oppsikt langt inn i regjeringslokalene .

Regjeringen har lagt ned forbud mot nye opsjonsavtaler i statlige foretak, men kunne ikke gjøre noe med allerede inngåtte avtaler.

Var i København
Dagens oppslag i VG kommer mildt sagt ubeleilig for Telenor-sjefen som har sitt fulle hyre med å rydde opp etter mobilskandalen i pinsehelgen.

Tre millioner Telenor-kunder kunne verken ringe eller sende meldinger da selskapets mobilnett falt ut i pinsehelgen. Det tok 11 timer før Telenor fant feilen, og det tok 18 timer før den også var rettet. Utfallet var det største siden GSM-nettet ble etablert i 1993.

Til alt overmål viste det seg at Baksaas under krisen befant seg i et privat 50-årslag i København, og at han avslo å reise hjem da han ble kjent med den akutte situasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.