Telenor slanker tv-selskaper

42 ansatte i Telenors utviklingsselskap Zonavi AS og kabelfjernsynsselskapet Telenor Avidi AS får sparken fordi markedet svikter.

Av de 42 stillingene som skal fjernes er 23 i Zonavi og 19 i Telenor Avidi. Sluttpakke og hjelp til å skaffe seg ny jobb er tilbudet til de utsatte fra selskapet.

Nedskjæringene er et steg på veien for å bedre effektiviteten og tilpasse organisasjonen til markedet, skriver Telenor i en børsmelding.

Håper å unngå oppsigelser
- Vi må samordne ressursene i ulike ledd i vår organisasjon. En bedre koordinering av fagmiljøer og kompetanse vil gi oss effektivitetsforbedringer og en organisasjon som er tilpasset både den markedsmessige og teknologiske situasjonen, sier administrerende direktør Christian Albesh i Canal Digital i en pressemelding mandag.

Zonavi utvikler interaktive tv-tjenester, i tillegg til å ansvaret for teknisk drift og vedlikehold av Canal Digitals plattform. Selskapet er et heleid datterselskap av Canal Digital, der Telenor Avidi utgjør kabelfjernsynvirksomheten.

- Markedet har ikke utviklet seg slik vi tidligere trodde. Dette gjør det naturlig å senke ambisjonsnivået og foreta en sterkere prioritering av arbeidoppgavene i Zonavi, sier Albech til Kampanje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.