RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor slipper opp for nummer

Telenor har fått beskjed fra Post- og teletilsynet om å spare på telefonnumre. Mangelen på numre skal være kritisk.

Telefonnumre har blitt en knapp ressurs. Til tross for at nummerrekken for mobiltelefoner utgjør 20 millioner numre, nærmer det seg et kritisk nivå med for få telefonnumre. Telenor gikk denne uken ut med en varsel til sine abonnenter om at alle kunder skal få ett fellesnummer for telefonsvarertjenesten, i steden for at alle har hver sitt.

"Årsaken til at vi gjør denne endringen er at nummersituasjonen i Norge er kritisk", skriver Telenor Mobil på sine nettsider, ifølge Bergensavisen.

Telenor har fått pålegg fra Post- og teletilsynet om å spare på numrene. Direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet sier at sitasjonen ikke er kritisk, men at det prøver jevnt å trutt å spare på numrene.

- Vi har stadig dialog med teleoperatørene når det gjelder arbeidet med telefonnummer. Mobilnummer er den ressursen som vi er mest presset på. Derfor må vi gjøre en del tiltak, sier Eskil Elness i Post- og teletilsynet til BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere