Gå til sidens hovedinnhold

Telenor snuser på Myanmar - frykter korrupsjon

Oslo (NTB): Med drahjelp fra staten er Telenor på vei inn i Myanmar, men konsernet frykter korrupsjon i tildeling av nye mobillisenser.

Myanmar har 60 millioner innbyggere, men bare et fåtalls millioner mobilbrukere. Telenor ønsker derfor å kjenne sin besøkelsestid. På initiativ fra selskapet har Post- og teletilsynet nylig vært to ganger i Myanmar for å bistå myndighetene med utvikling av telekommunikasjon, skriver Aftenposten.

Telenor Groups kommunikasjonssjef Tor Odland slår fast at initiativet ikke er et ledd i å bygge tillit til Myanmars myndigheter.

- Vi er avhengige av stabilitet og forutsigbarhet i utviklingen av deres mobilnettverk. Det er grunnlaget for en eventuell investering, sier han.

Fredag i forrige uke leverte Telenor et brev til Myanmars myndigheter med beskjed om at selskapet er interessert i en mobillisens i landet, skriver Dagens Næringsliv.

Myndighetene planlegger å dele ut to mobillisenser gjennom en skjønnhetskonkurranse - det vil si at selskapene som legger fram de beste lovnadene, vinner lisensene. Telenor frykter korrupsjon og slår fast at det er nødvendig å ha et stabilt rammeverk på plass. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?