Gå til sidens hovedinnhold

Telenor søker om å få delta i indisk mobilauksjon

New Delhi (NTB): Fredag leverte Telenor den formelle søknaden om å få være med når indiske myndigheter skal auksjonere bort mobillisenser.

Det er det heleide datterselskapet Telewings Communication Services som har søkt om såkalt prekvalifisering. Telenor har vist interesse for å delta i auksjonen helt siden indiske myndigheter varslet at mobillisensene i GSM-nettet skulle deles ut på nytt.

Søknaden som nå er sendt inn, inneholder nødvendig dokumentasjon og finansielle garantier, opplyser selskapet fredag. Den endelige beslutningen om å by på én eller flere lisenser, tas først når auksjonen starter.

Forrige uke ble det kjent at Telenor har inngått forlik med sin tidligere partner Unitech. Partnerskapet satset i det indiske mobilmarkedet under navnet Uninor, en satsing som har kostet den norske telegiganten flerfoldige milliarder kroner. Selskapet fortsetter arbeidet med å finne en ny indisk partner og sikre seg verdiene i Uninor. Telenor har rundt 18 milliarder kroner til gode i selskapet.

Indias høyesterett trakk tilbake alle de 122 mobillisensene i India i februar etter at det ble avdekket korrupsjon i forbindelse med tildelingene. Den nye tildelingen skal skje i løpet av høsten 2012, men har blitt utsatt flere ganger. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot