RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor solgt Cosmote i lavenden av prismål

Sist oppdatert:
Telenor og Jon Fredrik Baksaas selger halvparten av sin Cosmote-andel. Salget er gjort i den lavere enden av prisintervallet, men prisen ser likevel ut til å være grei
Som iMarkedet meldte onsdag morgen er Telenor er i ferd med å halvere sin eierandel i det greske mobilselskapet Cosmote. Klokken 15.00 onsdag ble det klart at salget var gjennomført.

Prisen ble 2,1 milliarder kroner, og gevinsten for Telenor er på 1,5 milliarder kroner.

Det er Citigroup som har hatt ansvaret for salget av 29,7 millioner Cosmote-aksjer, noe som tilsvarer omkring 9 prosent av selskapets aksjekapital, og halvparten av Telenors eierandel. Aksjene ble lagt ut til salg med et prisintervall på 9,16 til 9,35 euro pr. aksje, noe som priset Telenors totale eierandel til mellom 2,1 og 2,2 milliarder kroner.

Dermed ble salget gjennomført i den nedre enden av det planlagte prisintervallet. I dagens tøffe markedet ser prisen Telenor har oppnådd likevel ut til å være grei.

- Vi er fornøyd med å ha plassert så mye aksjer til denne prisen, sier kommunikasjonsdirektør Dag Vangsnes i Telenor Mobile til iMarkedet.

Telenor har i lengre tid forsøkt å selge posten eller deler posten i Cosmote. Det imidlertid er overraskende at hovedaksjonæren OTE ikke er kjøper til aksjene. OTE, som eier 59 prosent av mobilselskapet, har tidligere uttrykt interesse for posten.

- Når vi har forsøkt å plassere denne posten har vi selvsagt vært i dialog med strategiske eiere. Når vi ikke lyktes med det valgte vi denne løsningen, sier Vangsnes til iMarkedet.

Citigroup var tilrettelegger under transaksjonen, EFG Telesis Finance emisjonsdeltaker, mens EFG Eurobank Securities var valutamekler.

Telenor har godtatt å ikke selge flere Cosmote-aksjer for en periode på opptil 180 dager.

Telenor gikk inn i Cosmote i mai 1997, og selskapet begynte kommersiell virksomhet i april 1998. I dag er Cosmote den ledende mobiloperatøren i Hellas med en 37,6 prosent markedsandel ved utgangen av 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere