RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor solgte resten av Cosmote

Sist oppdatert:
Telenor har inngått en avtale om å selge resten av aksjene i det greske mobilselskapet Cosmote. Den greske investeringen har vært en kule for Telenor
Det har vært mye frem og tilbake om denne posten.

Nå melder imidlertid Telenor at de har inngått en avtale om å selge sin 9 prosents andel i Cosmote. Transaksjonen vil gi Telenor 3,1 milliarder kroner, og gir en gevinst før skatt på 2,6 milliarder kroner.

Telenor kjøpte 22 prosent av Cosmote i mai 1997, og selskapet startet kommersiell drift i april 1998. Telenor investerte totalt 500 millioner kroner i Cosmote, og har av denne investeringen fått totale gevinster, inkludert utbytte og salgsinntekter på om lag 6,1 milliarder kroner.

Telenor solgte sin andel i Cosmote til investeringsbanken Lehman Brothers. Dermed var det ikke storeieren OTE som fikk aksjene. Storeieren i Cosmote har lenge uttalt at de ønsker å kjøpe Telenors eierandel, men til slutt var ikke prisen til OTE god nok.

Salget av Telenors andel til Lehman førte til kursfall for OTE på den greske børsen. OTE, som også leverte kvartalstall torsdag, fikk et børsfall på 2 prosent torsdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere