*Nettavisen* Nyheter.

Telenor sperret Facebook under kuppet

Kuppmotstandere i den thailandske hovedstaden Bangkok. Foto: Damir Sagolj (Reuters)

Det thailandske teleselskapet Dtac, som Telenor er deleier i, sperret Facebook-tilgangen for sine kunder etter oppfordring fra landets militærregime.

07.06.14 16:26

Ifølge Aftenposten varte sperringen i om lag én time og påvirket 10 millioner Facebook-brukere den 22. mai i år – samme dag som de militære tok makten i landet i et kupp.

- Vi mottok en henvendelse fra den nasjonale telekom- og kringkastingsregulatoren (NBTC) om midlertidig å begrense tilgang til Facebook. I forkant av dette hadde det blitt avholdt et møte mellom regulatoren og alle de store internettleverandørene i Thailand, skriver Tor Odland, kommunikasjonssjef i Telenor Asia, i en epost til avisa.

- Det er ingen tvil om at slike tilfeller setter en mobiloperatør som Telenor i en krevende situasjon. På den ene siden forholder vi oss til internasjonale rammeverk, som for eksempel FNs retningslinjer for menneskerettigheter og næringsliv. På den andre siden har vi som lisenshaver plikt til å forholde oss til lokal lovgiving, fortsetter Odland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag