RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-tvister til 1 mrd.

Sist oppdatert:
I årsrapporten til Telenor for 2001 listes rettstvister på totalt én millard kroner opp. Onsdag meldte Telenor om tap i den største av dem
Les også:

Telenor taper sak - må ut med 444 mill.

Onsdag meldte Telenor om tap i byretten i Athen. I dommen er WR Com Enterprises Ltd, som er et kypriotisk selskap kontrollert av Vasillis Sarantitis, gitt medhold i et erstatningssøksmål mot Telenor Mobile Communications. Retten har fastslått at Telenor Mobile Communications er skyldig WR Com Enterprises Ltd hele 444 millioner kroner pluss forsinkelsesrenter.

Telenor opplyser også i meldingen at dette søksmålet ble omtalt i Telenors årsrapport for 2001 i note 24.

I noten i årsrapporten for 2001, som omhandler det greske søksmålet, skriver Telenor imidlertid at de ikke tror søksmålene vil ha noen effekt på Telenors finansielle situasjon.

Flere tvister

I den omtalte noten står det også summert opp to andre engasjementer. Heller ikke disse er det tatt avsetninger på, sier pressetalsmann Dag Melgaard til iMarkedet.

Det første gjelder en tvist fra oktober 2001 med Tele Danmark, Telia, Sonera og Island Telecom. Tvisten gjelder Eik jordstasjon og kompensasjon for investeringer gjort i forbindelse med denne.

Mulig tap på Eik-saken er på hele 435 millioner kroner.

Den andre saken gjelder miljøskader på område brukt til behandling av telefonstolper. Telenor er saksøkt for 122 millioner kroner av NSB, som har ansvaret for området. Tvisten gjelder bruk av stoffet kreosot.

- Status er undret. Det har ikke skjedd noe nytt, sier Melgaard til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere