RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor vant i Moskva

Sist oppdatert:
Telenors russiske mobilselskap Vimpel Communications vant over telemyndighetene i Moskva i forbindelse med bråket rundt GSM-lisensen. Samtidig kan de vise til fortsatt sterk vekst i hovedstaden
Torsdag ettermiddag ble det klart at Vimpelcom, hvor Telenor er hovedaksjonær med 25 prosent, vant ankesaken mot Moskvas telemyndigheter Gossvyaznadzor rundt GSM-lisensen i den russiske hovedstaden. Det går frem av en pressemelding fra mobilselskapet, som er Russlands nest største.

Det var i begynnelsen av januar at Vimpelcom ble beskyldt for å drive i konflikt med reglene for GSM-lisensen i Moskva. Bakgrunnen var at datterselskapet KB Impuls eier lisensen, mens abonnentene tegner abonnementsavtaler i morselskapets navn.

VimpelCom tok saken innfor domstolen etter å ha fått en midlertidig forføyning, og i går kom dommen i Vimpelcoms favør. Gossvyaznadzor har 30 dager til å sette frem en eventuell anke, men advokaten ville i går ikke uttale om det blir aktuelt.

Analytikere Dow Jones har snakket med mener at seieren har sammenheng med president Putins endringer i den russiske regjering, hvor kommunikasjonsminister Leonid Reiman har blitt degradert til viseminister for et nytt sammenslått departement. Reiman har tidligere hatt en fortid i Vimpelcom-konkurrent Megafon.

Vimpelcom også melde at de nå har passert 6 millioner kunder i Moskva-regionen etter å ha dratt 100.000 nye abonnenter på to uker. Mobilselskapet er dermed fortsatt største i hovedstaden med omkring halvparten av kundene.

Vimpelcom-kursen endte marginalt ned i går i det rettseieren var ventet etter at etterforskere fra påtalemyndigheten i februar henla saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere