RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor Venture-investering i grøfta

Sist oppdatert:
Det norsk-svenske PC-selskapet Crest Computer, som hadde Rune Rinnan (bildet) og Telenor Venture som storinvestor, skulle bli Europas svar på amerikanske Dell. Nå er selskapet konkurs
PC-produsenten Crest Computer er slått konkurs. Selskapet klarte ikke å tjene penger, og til slutt var investorenes lommebøker også lukket.

Det bekrefter sjef for Crest Computer, nordmannen Terje Width til det svenske magasinet IT Bransjen. Nå mister 18 ansatte, hvorav ti er i Sverige og åtte i Norge, jobben. Distribusjonsvirksomheten DDC (Direct Distribution Center AB) opprettholdes.

Width sier at det var dårlig salg i desember og november som førte til at selskapet knakk ryggen.

Crest Computer ble startet av en gruppe personer hos den norske datadistributøren Santech Micro Group med Width i spissen. Planen var at Crest skulle bli det europeiske motsvaret til suksesselskapet Dell Computer, og satse på direktesalgsmodellen. Nordmennene fikk med seg Rune Rinnan og Telenor Venture på eiersiden.

Nå har Rinnan valgt å kun gå inn med et mindre beløp for å drive distribusjonsvirksomheten DCC videre.

- Det kjennes trist, fremfor alt for de ansattes skyld. Det er flere års arbeid nedlagt på et tøft marked, sier Terje Width til IT Bransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere