RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor vil øke utbyttet etter knalltall

Sist oppdatert:
Telenor leverer kanontall i tredje kvartal, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas tjener nå så mye penger at man vil vurdere å øke utbytteandelen og kjøpe tilbake egne aksjer
Les også: Vurderer Telenor-heving etter kvartalstall

Telenor fikk et resultat før skatt på 2.005 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 105 samme kvartal i fjor.

Ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans var det på forhånd ventet 1.406 millioner.

Omsetningen økte fra 12.210 til 13.491 millioner, mens det var ventet 13.095 millioner.

Driftsresultat før avskrivninger og utenom gevinster og tap (justert EBITDA) økte fra 3.778 til 4.886 millioner kroner, mot en forventning på 4.480 millioner kroner. Driftsresultatet økte fra 488 til 2.300 millioner, mens det var ventet 1.759 millioner.

- Investeringsnivå og gjeld ble ytterligere redusert, og programmet for operativ effektivisering, Delta 4, hadde bedre framdrift enn opprinnelig forutsatt i tredje kvartal, skriver selskapet i en melding.

Driftsmessige investeringer (capex) ble redusert til 1.460 millioner kroner i tredje kvartal i år sammenlignet med 2.169 millioner kroner i samme periode i fjor.

Netto rentebærende gjeld ble redusert med 3,7 milliarder kroner fra andre kvartal og var 21,6 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal i år.

- Mobilvirksomheten totalt (Mobile) viste god vekst, og i Norge var det en positiv abonnementsutvikling sammenliknet med forrige kvartal. Fastnettvirksomheten (Fixed) viste økte marginer, og driftsresultatet i Broadcast gikk fra negativt til positivt sammenlignet med tredje kvartal 2002, heter det videre.

- Resultatene i tredje kvartal er gledelige, og vi begynner nå å se tydelige resultater av effektiviseringsprogrammet Delta 4, som har bedre fremdrift enn forutsatt. Vi konstaterer også god underliggende drift i både Fixed og i Mobile. Telenor har en balanse som setter oss i en solid posisjon for videre utvikling. På bakgrunn av bedret inntjening og lavere investeringer har styret i Telenor uttalt at de vil vurdere å foreslå for generalforsamlingen at en økt andel av overskuddet deles ut som utbytte, samt vurdere å gjennomføre tilbakekjøp av aksjer, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Økt utbytte?

Det meldes også at Telenors styre vil vurdere å foreslå at den gode lønnsomhetsutviklingen medfører at Telenors styre vil vurdere å foreslå at en økt andel av overskuddet deles ut, samt vurderer å gjennomføre tilbakekjøp av aksjer i henhold til fullmakt.

Så har da også selskapet nå 5,6 milliarder kroner på konto, opp fra 3,7 milliarder for ett år siden og 5,3 millioner for ett kvartal siden.

Positive utsikter

- For Telenor som helhet forventes det i fjerde kvartal en fortsatt vekst i driftsinntektene og en svak forbedring i EBITDA-marginen sammenlignet med fjerde kvartal 2002, meldes det.

Nivået på de driftsmessige investeringer (capex) for året 2003 forventeså bli markert lavere enn i 2002, på tross av konsolidering av Kyivstar,Canal Digital og Pannon GSM.

Økte resultater og lavere driftsmessige investeringer forventes å gi en betydelig forbedring i Telenors operative kontantstrøm (EBITDA-capex) for 2003 sammenlignet med 2002.

For den norske fastnettvirksomheten forventes EBITDA-margin i fjerde kvartal på linje med årets ni første måneder.

For den norske mobilvirksomheten forventes fortsatt sterkt konkurransepress.

- Telenor vil legge vekt på å beholde den markedsposisjonenselskapet har i dag. Marginutviklingen på kort sikt vil påvirkes av konkurranseintensiteten og veksten i markedet.

- For Telenors internasjonale virksomheter forventes fortsatt inntektsvekst i fjerde kvartal sammenlignet med fjerde kvartal 2002. Veksten forventes å avta i forhold til de ni første måneder i 2003 sammenlignet med samme periode i 2002. Markedene som enkelte av Telenors internasjonale mobilselskaper opererer i begynner å modnes, samtidig som veksten ikke lenger påvirkes av konsolidering av ny virksomhet, heter det.

I fjerde kvartal 2003 forventes det for de internasjonale mobilselskaper en forbedring i EBITDA-marginen forhold til fjerde kvartal 2002, men at den stabiliseres på et nivå omtrent tilsvarende årets ni første måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere