RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor vil øke utbyttet etter knalltall

Sist oppdatert:
Telenor leverer kanontall i tredje kvartal, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas tjener nå så mye penger at man vil vurdere å øke utbytteandelen og kjøpe tilbake egne aksjer.

Telenor fikk et resultat før skatt på 2.005 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 105 samme kvartal i fjor, skriver vår søsterpublikasjon iMarkedet.

Ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans var det på forhånd ventet 1.406 millioner.

Omsetningen økte fra 12.210 til 13.491 millioner, mens det var ventet 13.095 millioner.

Driftsresultat før avskrivninger og utenom gevinster og tap (justert EBITDA) økte fra 3.778 til 4.886 millioner kroner, mot en forventning på 4.480 millioner kroner. Driftsresultatet økte fra 488 til 2.300 millioner, mens det var ventet 1.759 millioner.

- Investeringsnivå og gjeld ble ytterligere redusert, og programmet for operativ effektivisering, Delta 4, hadde bedre framdrift enn opprinnelig forutsatt i tredje kvartal, skriver selskapet i en melding.

- Mobilvirksomheten totalt (Mobile) viste god vekst, og i Norge var det en positiv abonnementsutvikling sammenliknet med forrige kvartal. Fastnettvirksomheten (Fixed) viste økte marginer, og driftsresultatet i Broadcast gikk fra negativt til positivt sammenlignet med tredje kvartal 2002, heter det videre.

- Resultatene i tredje kvartal er gledelige, og vi begynner nå å se tydelige resultater av effektiviseringsprogrammet Delta 4, som har bedre fremdrift enn forutsatt. Vi konstaterer også god underliggende drift i både Fixed og i Mobile. Telenor har en balanse som setter oss i en solid posisjon for videre utvikling. På bakgrunn av bedret inntjening og lavere investeringer har styret i Telenor uttalt at de vil vurdere å foreslå for generalforsamlingen at en økt andel av overskuddet deles ut som utbytte, samt vurdere å gjennomføre tilbakekjøp av aksjer, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Økt utbytte?

Det meldes også at Telenors styre vil vurdere å foreslå at den gode lønnsomhetsutviklingen medfører at Telenors styre vil vurdere å foreslå at en økt andel av overskuddet deles ut, samt vurderer å gjennomføre tilbakekjøp av aksjer i henhold til fullmakt.

Les resten av saken hos iMarkedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere