RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor ville renvaske seg

Sist oppdatert:
En e-post skulle renvaske Telenor. I stedet ble Telenor møtt med beskyldninger om underslag.
I en e-post til stortingspartiene prøvde Telenor å få støtte i striden med fredsprisvinner Yunus. I stedet ble Telenor møtt med beskyldninger om underslag, melder Dagbladet.

Les også: Her er Telenor-avtalen

Telenor har feilinformert Stortinget i e-posten, mener KrF-leder Dagfinn Høybråten. Han reagerer på det han kaller en «klar avvisning» i e-posten av Muhammad Yunus' krav om at Telenor må selge seg ned i GrameenPhone.

Forrige torsdag sendte Telenor en e-post til alle stortingspartiene som selskapet hevder skal gi representantene et «korrekt bilde av saken».

I e-posten heter det blant annet «Mohammad Yunus hevder, i et intervju med magasinet Fortune, at Telenor har lovet at eierskapet i GrameenPhone skal overføres til Grameen Bank. Dette er klart avvist både av Tormod Hermansen, som var konsernsjef fram til 2002, og hans etterfølger, Jon Fredrik Baksaas.»

- Jeg registrerte den klare avvisningen av Yunus som står i faktadelen. Så jeg ble desto mer forundret da det lørdag framkom at det var en avtale. Telenor har underslått dette faktum og unnlatt å informere landets nasjonalforsamling om det. Det er meget spesielt, sier Høybråten til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere