RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teletopia sparte 800.000

Sist oppdatert:
Den lille teleoperatøren Teletopia må punge ut 2,4 millioner kroner til Teletorgfondet, men sparte likevel 800.000 kroner på å anke til lagmannsretten.

Avgjørelsen kommer etter langvarig tautrekking om Teletopias økonomiske og formelle forpliktelser overfor Teletorgfondet.

Mens Oslo tingrett kom til at Teletopias utmelding fra Teletorgfondet var gyldig fra mai 2002, har lagmannsretten i en fersk og enstemmig dom slått fast at utmeldingen gjelder allerede fra mai 2001.

Det sparer Teletopia for om lag 800.000 kroner, renter inkludert.

Teletorgfondet saksøkte opprinnelig Teletopia for manglende innbetaling til fondet fra og med fjerde kvartal 1998. I søksmålet ble det krevd at Teletopia skulle betale to prosent av trafikkinntektene fra 1998 til sommeren 2002.

Teletopia har på sin side vist blant annet til uregelmessigheter og kritikkverdig saksbehandling. De hevdet blant annet at avtaleverket måtte anses som bortfalt.

Borgarting lagmannsrett mener Teletopias anke delvis har ført fram, og pålegger partene å dekke sine egne saksomkostninger.

- Vi har nå endelig fått en avgjørelse i en sak det omkostningsmessig har vært svært krevende å føre. Avgjørelsen bekrefter at vi hadde rett da vi gikk rettens vei for å inndrive disse pengene, sier Teletorgfondets prosessfullmektig, BA-HR-advokat, Sam E. Harris, til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere