Telia gir bort fremtidsmobilen

I mars neste år starter TeliaSonera sin UMTS-tjeneste i Sverige. Kundene tilbys gratis overgang til det nye systemet. Men i Norge må vi fortsatt vente.

17.11.03 14:26

1. desember starter TeliaSonera testingen av UMTS i Sverige. Da vil 500 utvalgte kunder få teste det nye systemet. Kommersiell lansering skjer i mars neste år. Lokketilbudet, som skal få dagens kunder til å kaste seg på den nye teknologien, er å gi gratis oppgradering.

Starter forsiktig
- Steget over i den tredje generasjonens mobiltelefoni skal være enkelt. Vi vil at våre kunder skal få gleden av de funksjonene som tidligere bare fantes i bredbånds-PC-er, sier Marie Ehrling, som er TeliaSoneras sjef for det svenske markedet.

TeliaSoneras UMTS-nett vil ved lansering være fullt operativt i et 20-talls byer og tettsteder. Mobiloperatøren vil dog tilby et abonnement som går på tvers av dagens mobilteknologi. Det betyr at kunden får UMTS der dette finnes og GSM og GPRS der det er eneste alternativ.

Ehrling sier begge nettene skal kunne benytte mobilt internett og tjenester som gjør bruken enklere og mer interessant.

NetCom neste år
Også i Finland starter testingen av UMTS i begynnelsen av desember.

- Vi kommer til å kjøre pilottester første halvår neste år. Dette handler om timing i forhold til utbygging. I Norge fikk man jo 15 måneders utsettelse, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom til TV 2 Nettavisen.

- Betyr det kommersiell lansering mot slutten av neste år?

- Det vil vi ikke tidfeste. Vi mener det ikke er kommersielt drivbart på en stund ennå. Vår erfaring er at det å pushe teknologi ikke har noe for seg. Det må være noe å bruke den til, sier Wormdahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.