Den kinesiske mobilprodusenten OnePlus har så langt vært et forholdsvis lite kjent i Norge. Utover enkelte nettbutikker, har ikke merket hatt særlig distribusjon.

Men OnePlus har likevel fått en god del oppmerksomhet ved å selge produkter som har fremstått som overraskende mye mobil for pengene. En gjennomgangstone på selskapets tidligere produkter har vært "flaggskipmodell til halv pris".

Og når den nye modellen OnePlus 6 lanseres tirsdag, er det med Telia og Onecalls fulle backing.

- Nok en smartmobil

Men nå melder teknologiavisen Ars Technica at OnePlus kanskje er litt over toppen når Norge nå for alvor skal få et bekjentskap med telefonen. For mens OnePlus tidligere har føltes som en konkurrent i flaggskip-klassen, er det ifølge testerne nå mer bare en smarttelefon.

- En serie av nedgraderinger reddes inn av den lave prisen, skriver Ars Technica som tittel på sin test.

At det er den billigste Snapdragon 845-telefonen på markedet er en betydelig årsak til dette.

- Bruken av metall gjorde at den forrige modellen skilte seg ut, men nå er det bare nok en smartmobil, følger de opp med.

De henger seg spesielt opp i at metallbaksiden nå er byttet ut med en glassplate. Dette skulle i prinsippet være nødvendig for å innføre trådløs lading, men det har OnePlus faktisk implementert.

Det hjelper ikke på at den ikke er vanntett.

Dårligere kamera

OnePlus 6 har også fått en kameraløsning som er nedgradert fra forrige generasjon. Det er fortsatt et dobbelkamera med 16 og 20 megapikslers oppløsning, men den spesielle lysfølsomheten til 20 megapikselskameraet er borte.

- Kameraet er OK for prisen, bemerker de.

Den nye modellen følger forøvrig i fotsporene til en rekke mobilprodusenter som forsøker å fylle hele fronten på mobilen med skjerm, og som dermed må introdusere et «hakk» for å få plass til kamera og høyttaler.

- Det handler om prisen

Telefonen får samtidig skryt for at den har en ulåst bootloader, og at telefonen derfor er spesielt attraktiv for folk som ønsker å gjøre som de selv vil med mobilen.

- Når alt kommer til alt, så er det en telefon som er 300 dollar billigere enn konkurrenter med tilsvarende spesifikasjoner, konkluderer Ars Technica, som likevel er skuffet:

- OnePlus 6 er en dårligere telefon enn OnePlus 5T. Du får nedgraderinger kombinert med høyere pris, bytte fra metall til glass, en dårligere fingeravtrykkleser. Jeg antar det sier noe om hvor god 5T var, når du kan nedgradere telefonen og likevel ende opp med en telefon som kan hamle opp med konkurrentene, konkluderer de.

Spesifikasjoner:

  • Størrelse: 155,7 x 75,4 x 7,75 mm
  • Vekt: 177 gram
  • Skjerm: 6,28", 2280x1080 px AMOLED
  • OS: Android 8.1 med OxygenOS
  • CPU: 8-kjerners Qualcomm Snapdragon 845
  • RAM: 6 og 8 GB
  • Lagringsplass: 64/128/256 GB
  • Kamera: 16 Mpix + 20 Mpix
  • Batteri: 3300 mAh