*Nettavisen* Nyheter.

Telia utestenger spammere

Mandag innfører Telia nulltoleranse for utsending av søppel-post. PC-er som brukes til masseutsending av reklame blir nektet adgang til Telias nett.

Telia vil blokkere PC-er som sender ut store mengder reklamepost. Målet er å få slutt på det stadig økende problemet med spam. Over halvparten av all e-post som nå sendes på nettet er definert som uønsket.

Svarteliste
- Tilgang til internett er en av de tjenester Telia tilbyr og som gjør livet lettere og er enkelt å bruke. Men den økende spam-aktiviteten skaper ekstrakostnader og problemer for våre kunder og det aksepterer vi ikke, sier konserndirektør Marie Ehrling i TeliaSonera i en pressemelding.

Stadig flere teleoperatører nekter nå videresending av søppelpost. Det har ført til at enkelte operatører er "svartelistet" fordi mange av kundene sender ut søppelpost.

Alle må bidra
Telia-kunder blir nå sperret ute fra internett dersom de sender ut søppelpost. Enten det nå er planlagt eller ikke. Mange PC-er spyr ut slike meldinger uten at eieren er klar over det.

Fra før har Telia innført et system som gjør at kjente spammere nektes å sende e-post gjennom Telias nett. Den svenske operatørens kunder blir dermed skånet fra de mest aktive spammerne.

- Men det hjelper ikke at vi som leverer internettjenester agerer. Lovgiver, myndigheter, forbrukerorganisasjoner og ikke minst den enkelte bruker må alle være med å gjøre sitt for å hindre at spam og virus får spre seg, sier Ehrling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.