Gå til sidens hovedinnhold

Temperaturen i Kautokeino steg med 45 grader

Kautokeino (NTB): På knappe 42 timer steg temperaturen i Kautokeino med rundt 45 grader - fra minus 40 til pluss 5.

Den store temperaturendringen fant sted fra mandag kveld til onsdag formiddag, melder YR på Twitter. I forkant varslet Meteorologisk institutt at varmluft fra Kanariøyene denne uken ville sørge for temperaturøkninger på opp mot 20 grader enkelte steder i landet.

I Nord-Norge var det ventet en temperaturstigning på mellom 10 og 20 grader. Det er uvanlig at det finner sted så store temperaturendringer som den i Kautokeino i løpet av så kort tid, forteller vakthavende meteorolog Gunnar Nord ved Meteorologisk institutt til NTB.

- Den store temperaturstigningen skyldtes at Kautokeino i utgangspunktet hadde et veldig klart og kaldt vær med nærmere 40 minusgrader da væromslaget kom. Som følge av at det skyet over, hadde temperaturen steget til minus 13,3 grader allerede neste morgen, forklarer han.

Deretter sørget mildvær og varm luft for ytterligere stigning i temperaturen.

- Bare i løpet av noen timer har temperaturen steget med mange grader. Torsdag ettermiddag var det kommet opp i over 4 plussgrader. Dermed snakker vi om rundt 40 graders temperaturforskjell. Det er en veldig spesiell situasjon, påpeker Nord. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien