*Nettavisen* Nyheter.

«Tempo-Reidar» skuffet i generalprøven

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

- Jeg håper det bare var en dårlig dag, sier det norske VM-håpet.

09.09.12 19:26

Reidar Borgersen kjørte søndag det 33,4 kilometer lange temporittet Chrono Champenois. Det skulle brukes som generalprøve for VM, hvor Borgersen er eneste norske deltaker på tempoøvelsen.

I tøff konkurranse mot noen av de beste temposyklistene i U23-klassen, fikk Borgersen en tung dag på jobben.

- Det gikk dårlig. Jeg ble nummer 15 og var langt bak. Det var skuffende, og jeg håper det bare var en dårlig dag, forteller Borgersen til procycling.no.

Riktignok var det bare ti sekunder som skilte opp til niendeplassen, men Borgersen innser at det må en mye bedre innsats til under verdensmesterskapet.

- Da er det enda hardere konkurranse også, så jeg håper at jeg ikke stivner så fort da.

Joker Merida-rytteren, som overrasket sykkel-Norge med å slå Edvald Boasson Hagen i NM, har følt seg sånn passe sprek på trening. Nå satser han på at en dårlig generalprøve fører til en god prestasjon når det gjelder som mest.

- Jeg må prøve å se på det positive og ikke grave meg helt ned. Jeg var i hvert fall nærmere vinneren i år enn i fjor.

Krokstadelvas tempomaskin har nå selvsagt fullt fokus på tempotreningen, noe som gjør at det blir litt kortere og mer intensive økter fremover.

På fredag drar Borgersen til Nederland, noe som gir han god tid til å teste løypen, før han står på startstreken onsdag 19. september.

PS: Det var stortalentet Rohan Dennis (som neste år kjører for Garmin) som vant, foran russiske Sergey Chernetskiy og danske Rasmus Quaade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.