*Nettavisen* Nyheter.

Tenåring dømt for overgrep mot barn

Tenåringen erkjente overgrep mot ei jente under ti år. Nå har han fått dommen.

Tenåringen erkjente overgrep mot ei jente under ti år. Nå har han fått dommen, skriver Avisa Nordland.

Han la alle kortene på bordet i retten. Nå har Salten tingrett dømt ham til ett års betinget fengsel. Han må også ut med 75.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

På grunn av hans unge alder ble straffen betinget, med prøvetid på tre år.

Til fradrag kommer varetekt på 307 dager. Tiltalte har flere diagnoser, blant annet er han lettere psykisk utviklingshemmet. Etter at saken ble avdekket har han oppholdt seg i såkalt varetektssurrogat på en institusjon. Retten legger opp til at han fortsatt skal oppholde seg på institusjonen, i minst ett år til. Det er betingelsen for at dommen skal gjøres betinget.

I retten sa tenåringen at han ikke var seg selv.

- Jeg var i en «barneverden», jeg tenkte som en liten unge. Jeg tenkte ikke voksent, sa han om det som skjedde. Det var elleve år og to måneder mellom tiltalte og fornærmede.

I retten la statsadvokat Hilde Stoltenberg ned påstand om fengsel i ett år og seks måneder, mens tiltaltes forsvarer mente at ett år var nok i denne saken.

- Han er i et bra opplegg der han er nå, og det at han dømmes til kun ett års betinget fengsel, med fradrag for varetekt betyr ikke at oppholdet avsluttes, sa han.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag