RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ÅSTED: Kvinnen skal ha blitt overfalt og voldtatt i denne undergangen ved Grindløkken skole. Hendelsen skjedde midt på dagen lørdag. Det pleier å være mye trafikk i området på tidspunktet voldtekten skal ha skjedd.
ÅSTED: Kvinnen skal ha blitt overfalt og voldtatt i denne undergangen ved Grindløkken skole. Hendelsen skjedde midt på dagen lørdag. Det pleier å være mye trafikk i området på tidspunktet voldtekten skal ha skjedd. Foto: Kirvil Håberg Allum (Tønsbergs Blad)

Tenåring pågrepet for voldtekt av eldre kvinne

Sist oppdatert:

TEIE (Øyene): Det opplyser politiet i Vestfold politidistrikt.

I en pressemelding skriver politiet at mannen var innledningsvis avhørt som vitne i saken, men status ble endret på bakgrunn av informasjon som fremkom i avhøret.


– Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og etterforsker saken bredt, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt.

Pågrepet

Fornærmede er orientert om pågripelsen via sin bistandsadvokat Siv Elise Kvamsdal. Siktede har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer, og han er heller ikke avhørt etter at han fikk endret status.

Forsvarer for den siktede vil bli oppnevnt i løpet av kvelden eller tirsdag morgen. Politiet vurderer om han skal bli fremstilt for varetektsfengsling.

Ønsker flere vitneobservasjoner

– Politiet ønsker kontakt med personer som har oppholdt seg ved undergangen Kirkeveien/Øygårdsveien og i området rundt mot Shell på Teiehøyden og Hageland i perioden fra 11.15 til 11.45, uavhengig av om den enkelte mener å ha relevant informasjon eller ikke, sier Dalhaug.

Politiet har satt av betydelige ressurser til etterforskning av dette alvorlige overgrepet mot en eldre kvinne.

Personer som vært i området eller som ellers mener de har informasjon som kan være av interesse for politiet kan kontakte politiet på telefon 33 34 44 00 eller tipstelefon: 488 87 076.

Overfall

Det var ved 11.30-tiden lørdag at den eldre kvinnen skal ha blitt voldtatt ved undergangen Kirkeveien/Øgårdsveien på Teie.

– Det er svært sjokkerende og voldsomt at en kvinne i 80-årene som er ute og går, blir utsatt for et slikt overgrep midt på lørdag formiddag. Hvis noen har observert noe i området ber vi om tips til 02800, sa politiinspektør Magnar Pedersen søndag.

POLITI: Politiinspektør Magnar Pedersen under pressekonferansen søndag.


Kvinnen hadde kommet med bussen fra Tønsberg da hun ble overfalt og antastet på vei hjem. Politiet har kontaktet busselskapet angående overvåkingsvideo.

– Min teori er at det er såpass spesielt at en ung mann i 20-årene gjør et overgrep mot et så gammelt menneske. Da må man ta høyde for at kanskje andre har opplevd lignende uten å varsle politiet, sa Pedersen søndag.

Pedersen fortalte eller at strafferammen for voldtekt er fra tre til 15 år, men at normalstraffen er på fire år og oppover.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere