Gå til sidens hovedinnhold

Tenåringer får gratis svømmeopplæring

To helger på rad skal det nå arrangeres intensivkurs i svømming for tenåringer.

Allerede til helgen starter tiltaket i friluftsbadet på Kongsten hvor alle som ønsker det vil få en grundig svømmeopplæring av instruktører fra Kongstensvømmerne, skriver Fredriksstad Blad.

Fredag, lørdag og søndag 20.–22. juni og 27.–29. juni stenges friluftsbadet klokken 18.00. I tidsrommet 18.00-21.00 kan alle tenåringer som ikke kan svømme få gratis opplæring.

LES OGSÅ:Flere titalls har søkt hjelp etter ulykken

- Alle mellom 13–19 år er velkommen. Det er for øvrig ingen påmelding, opplyser leder av kulturutvalget i kommunen, Camilla Eidsvold til Fredriksstad Blad.

Hun forteller videre at svømmeundervisning for tenåringer har blitt vurdert tidligere. Eidsvold innrømmer imidlertid at det enkelte ganger må en alvorlig ulykke til før ting skjer.

FB-mener: Flere tiltak må iverksettes

Ingen å miste

- Dessverre er det ofte realiteten, uttrykker hun.

Det er i etterkant av den tragiske badeulykken i Bjørndalen i helgen at Fredriksstad Blad, Fredrikstad kommune og Kongstensvømmerne nå hiver seg rundt og arrangerer kurset.

- Vi har ingen barn å miste. Vi må ta spørsmålet om svømmekunnskaper alvorlig. Ofte glemmer vi rett og slett å spørre ungdommene om de kan svømme, påpeker Camilla Eidsvold videre.

Noe av tanken bak svømmeundervisningen er at unge skal bli trygge i vannet. Foruten opplæringen på Kongsten vil deltagerne også bli fraktet ut med buss til en badestrand.

Møter virkeligheten

- Det er da man møter virkeligheten når det gjelder svømming. Men også her vil instruktører være med for å gi kyndig veiledning, understreker hun.

Østfold er i toppen når det gjelder drukningsulykker på landsbasis.

LES OGSÅ:Ordfører Nygård: – Tragisk hendelse

- Det er en forferdelig statistikk som vi må gjøre noe med, sier kulturlederen.

Hun presiserer at alle kommunale bassenger er fylt opp med vann og at alle blir tilbudt svømmeopplæring i Fredrikstad kommune.

Nå håper hun at institusjoner o.l. kan bidra med mat og drikke til deltagerne på kurset.

- Det hadde vært fint med støtte til blant annet frukt, drikke osv., avslutter Eidsvold.

Les flere saker i Fredriksstad Blad

Kommentarer til denne saken